Front Page

av Rune Fredstad

Å ta et bilde handler om å forevige øyeblikket og gjøre det til en del av den historien vi alle er med på å skape.

Du ser køen begynne på motsatt side av kvartalet og du kjenner smilet begynner å komme i det du nærmer deg den.

Med det samme smilet sniker du deg igjennom køen og inn i resepsjonen der du blir møtt av gode venner fra miljøet og du vet hva du har i vente om noen få minutter du bruker på å ta en siste sjekk av utstyret i mens du hører publikumet bli stadig mer ekstatiske ute i salen.

Og da, akkurat når du omtrent sprekker av forventninger kommer pressekontakten og guider deg igjennom smale og mørke ganger.

Publikumets ekstatiske brøl begynner å merkes stadig mer i kroppen for hvert steg du tar.

Plutselig åpner døren seg og du befinner deg i mellom scenen som straks skal fylles av verdens stjerner og et gjerde som skille står i mellom deg og mange tusen energiske publikummere; dette rushet er ulikt alt annet du har opplevd.

Dette ER konsertfotografering på sitt absolutt beste!

Det skal burnes, det skal kræsjes og det skal kjempes mens støvskyene truer med å forderve enhver lunge som befinner seg i nærheten.

Det skal sloss i ringen mens svette og blod spurter utover publikumet som stilt sine mest primitive behov.

Og det skal, vel, gjøres hva det enn gjøres ute på en fotballbane mens gresset flyr, spillere barker sammen og de store avisene skriver så tastene fyker vegg-imellom.

Sport er mennesket fremste arena for å få utløp for vårt medfødte konkurranseinstinkt og på sidelinjen står vi fotografer klare med kameraene våres for å fange akkurat det avgjørende øyeblikket hvor det er kanskje nettopp deg som avgjør det hele og blir historisk.